SEO-grunder- Vad innebär offpage SEO?

SEO-grunder- Vad innebär offpage SEO?

Offpage SEO är om allt som inte händer direkt på din webbplats. Optimering av din webbplats kallas för Online SEO och innebär saker som innehåll, sajtstruktur och hastighetsoptimering. Offpage- SEO handlar om länkbygge, sociala medier och lokal SEO. Med andra ord, att generera trafik till din sajt och göra affärer är en utmaning. I denna artikeln svarar vi på frågan: Vad är offline SEO?


Vad krävs för att bli en populär sajt?

När du fokuserar på online-SEO gör du allt i din makt för att göra din sajt grym. Du skriver bra texter, har en solid struktur av hemsidan och din mobilanpassade version av sajten laddas inom ett par sekunder. Allt är bra. Offpage- SEO å andra sidan, hjälper dig att få besökare och potentiella kunder. Båda parter är viktiga komponenter för helheten som sådan.

Genom att skriva kvalitets innehåll, kan du rankas högre i sökmotorerna. Men genom att några få grymma och relevanta sajter länkar till innehållet, kan du nästan uteslutande räkna med att du kommer att hamna några snäpp högre upp i söklistan.

Detsamma gäller för att bygga ett varumärke och generera tillit. Det händer inte bara på din sida utan mestadels offline /på andra sidor. Ta omdömen till exempel, de kan antingen höja eller sänka ditt företag. Du behöver dem, men de dyker oftast upp på externa sajter. Dessa är alla faktorer som bidrar till rankningen av ditt företag/hemsida.

Det är inte bara viktigt att rankas högt i söktermer, utan även att skapa ett förtroende och en känsla av tillit. Du måste hamna bland de bästa sökresultaten, inte bara vad det gäller innehåll och teknisk aspekt, utan också i verkligheten. Popularitet, kvalitet och relevans är allting.


Mycket handlar om länkbygge

Länkar är det allra viktigaste när det kommer till off page SEO. Sökmotorer använder länkar för att avgöra hur värdefullt ett innehåll eller en viss webbplats är. Att få kvalitetslänkar har alltid varit en bra taktik om du menar allvar med rankning. Och vem gör inte det? Numera verkar dock vissa människor diskutera relevansen av länkar. Vi tror fast på vikten av länkar. Vi är en av Skandinaviens största länkförmedlare och med flera års erfarenhet så vet vi hur viktiga de rätta länkar är. Om du vill ha engratis off page analys och strategi så får du gärna kontakta oss.


Sociala medier

 Sociala medier  i sig är inte nödvändiga för att rankas bra i sökmotorer. Det ger dig dock en unik möjlighet att komma i kontakt med kunder och potentiella besökare. Som David Mhim skrev i sin episka Ranking your local business post series: “” Att vara aktiv ”på sociala medier kommer inte att hjälpa till med din lokala sökbarhet. Och även om du är väldigt populär på sociala medier är det osannolikt att popularitet kommer att översättas direkt till högre lokala sökrankningar. Du bör främst fokusera dina sociala medier på att engagera dina kunder med intressant innehåll, kampanjer (om relevant) och omröstningar och konversationer som kommer att öka deras affinitet för ditt varumärke. Du kan marknadsföra din webbplats till en viss grad, men i allmänhet kommer förbättringar i din lokala ranking från andra fakta

Som vi har visat kompletterar SEO utanför sidan SEO på sidan. Båda går hand i hand. Du måste fokusera på din länkbyggnad, branding och utseende för att få ut det mesta av din SEO, optimalt. Du kan optimera din webbplats allt du vill, men om den inte uppfattas som en kvalitet för människor kommer du inte att göra det bra.